Vacature: Senior Adviseur Patiëntbelang

Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties. Zij maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben. Dankzij haar leden, de waarderingen op ZorgkaartNederland, de informatie op DigitaleZorgGids, de ervaringen vanuit Mijnkwaliteitvanleven.nl, de inbreng van ruim 24.000 Zorgpanelleden en de vragen bij het Nationale Zorgnummer weet de Patiëntenfederatie wat volgens patiënten goed gaat en beter kan. Met die kennis oefent de federatie met haar leden invloed uit op het beleid binnen de zorg. En geeft Patiëntenfederatie Nederland een stem aan iedereen die nu of in de toekomst zorg nodig heeft: in de spreekkamer en bij de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws.

 

Bij onze organisatie in Utrecht werken ongeveer 70 mensen.

 

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een

 

Senior Adviseur Patiëntbelang

(24 – 32 uur per week)

 

Wat ga je doen?

Je bent de spin in het web van het Vliegwiel. Je legt nieuwe contacten en werkt met onze coalitiepartners samen aan onze ambitie: steeds meer mensen de voordelen van telebegeleiding en digitale keuzehulpen laten ervaren. Daarnaast ben je projectleider van de diverse deelprojecten binnen het programma. Als rechterhand van de programmamanager denk je mee over de koers van het Vliegwiel en zet je ideeën om in concrete projecten en activiteiten. Dit alles krijgt vorm in de volgende activiteiten:

 

 • Je denkt mee over de inhoud en uitvoering van het werkplan.
 • Je zet projecten/werkgroepen op om oplossingen te zoeken voor knelpunten waardoor digitale zorg belemmerd wordt.
 • Je bezoekt instellingen, zorgverzekeraars, leveranciers en landelijke koepelorganisaties.
 • Je bereidt samen met de programmamanager het teamoverleg en de stuurgroepbijeenkomsten voor en zorg voor verslaglegging.
 • Je organiseert netwerkbijeenkomsten en masterclasses waarvan je samen met het team de inhoud bepaalt.
 • Je geeft presentaties over het Vliegwiel binnen en buiten de Patiëntenfederatie.
 • Je zorgt samen met onze communicatiemedewerker voor de zichtbaarheid van het Vliegwiel en verspreiding van onze boodschap en kennisproducten.

 

Waar staat het Vliegwiel voor?

Het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg wil ervoor zorgen dat veel meer mensen de voordelen van goede digitale zorg kunnen ervaren. Opschaling van digitale zorg versnelt als zorgaanbieders, zorgverzekeraars, patiëntvertegenwoordigers en leveranciers zich hier gezamenlijk voor inzetten. Dat is het basisprincipe van het Vliegwiel. Daarnaast typeert onze aanpak zich door focus. Elke digitale innovatie kent immers zijn eigen uitdagingen en een eigen groep deskundigen en belanghebbenden.

De afgelopen twee jaar lag onze focus op twee toepassingsgebieden: telebegeleiding bij chronisch hartfalen en COPD en digitale keuzehulpen.

 

Gezien de goede resultaten bij deze toepassingsgebieden gaan we in 2021 en 2022 door. We gaan onze focus verbreden en gaan telebegeleiding aanjagen voor alle patiëntgroepen die daar baat bij hebben.

 

Het programmateam bestaat momenteel uit een (deeltijd) programmamanager, een senior communicatieadviseur, een eHealth-deskundige en een projectadviseur. Voor de komende jaren zoeken wij versterking in de persoon van een senior adviseur patiëntbelang die de rol van projectleider binnen het Vliegwiel op zich neemt.

 

Zoeken wij jou?

Er zit veel afwisseling in de werkzaamheden van de senior adviseur patiëntbelang in een aansprekende organisatie met betrokken mensen. Op strategisch en tactisch niveau denk je mee over de koers en het werkplan voor 2021-2022. Op operationeel niveau moeten overleggen worden gepland, voorbereid en afgerond. Daarnaast ben je de spil van het programmateam en bouw je aan de samenwerking in de coalitie. Wij vragen:

 

 • Bij voorkeur een relevante HBO- of WO-opleiding (bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, organisatiewetenschappen, bedrijfskunde, bestuur en management van de gezondheidszorg).
 • Kennis van implementatie- en opschalingsvraagstukken in de zorg.
 • Strategisch denkniveau en tegelijkertijd niet vies van hard werken.
 • Goede advies- en projectmanagementvaardigheden.
 • Stevige gesprekspartner die zich staande kan houden in een complex krachtenveld.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • 24 tot 32 uur per week beschikbaar.
 • Enthousiast en flexibel (overleggen zijn soms buiten reguliere kantoortijden).
 • Goed ontwikkelde schrijf- en communicatievaardigheden.

 

Kortom, jij zorgt ervoor dat meer patiënten de voordelen kunnen ervaren van zorg op afstand. Wij bieden een dynamische functie in een maatschappelijk relevante organisatie. Een organisatie waar je je verder kunt ontwikkelen op zowel inhoudelijk, strategisch en politiek gebied en waar je een mooi netwerk in de gezondheidszorg opbouwt.

Je treft een inspirerend team van collega’s aan, waarin medewerkers en managers informeel, maar ook professioneel samenwerken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling.

Wij bieden flexibiliteit in werktijden. Het is dus geen baan waarbij je per se strikt ‘van 9 tot 5’ werkt.

In verband met de coronamaatregelen werk je vooralsnog vanuit huis. Wij ondersteunen je daarbij zo goed mogelijk. Ons kantoor is overigens ook aangepast aan de eisen van deze tijd.

 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.225,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Je krijgt vooralsnog een arbeidsovereenkomst voor een jaar met vooruitzicht op verlenging.

Patiëntenfederatie Nederland kent goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuzebudget en loopbaanbudget. Het IKB biedt je een budget dat jij vrij kunt gebruiken om uit te laten betalen of om bijvoorbeeld extra verlofuren van te kopen.

De CAO Sociaal Werk wordt gevolgd. Op basis van de CAO neem je deel in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 

Heb je interesse?

Stuur uiterlijk 3 januari 2021 jouw sollicitatiebrief met CV naar Rinie Verscharen-van Daalen, personeelsadviseur: vacature@patientenfederatie.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je een e-mail sturen aan Véronique van Hoogmoed (v.vanhoogmoed@patientenfederatie.nl).

 

Kijk voor meer informatie over (de werkzaamheden van) het Vliegwiel op www.vliegwielcoaliteit.nl. Meer informatie over Patiëntenfederatie Nederland en haar werkzaamheden vind je op www.patientenfederatie.nl.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

Wij hechten aan meer diversiteit in ons personeelsbestand. Wij nodigen mensen vanuit verschillende achtergronden (zoals mensen met een migratie-achtergrond of mensen met een handicap of chronische ziekte) daarom nadrukkelijk uit te solliciteren.

 

 

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie nadrukkelijk niet op prijs. Wij zullen daar dan ook niet op reageren!