Download de knelpuntenanalyses

Man kijkt naar scherm met diagram

Wie woensdag 9 oktober aanwezig was bij de Masterclass Contractinnovatie in de zorg, heeft ze al voorbij zien komen: de knelpuntenanalyses.

Het Vliegwiel sprak de afgelopen maanden tientallen innovatiemanagers, leveranciers, patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, bestuurders, patiëntenorganisaties en beleidsmakers. Centrale vragen in die gesprekken waren: waarom kunnen nog niet alle patiënten gebruik maken van telebegeleiding en digitale keuzehulpen voor samen beslissen? En wat kunnen we doen om dit te versnellen?

Werkdocumenten
De uitkomsten van deze gesprekken hebben we gevisualiseerd in oorzaakgevolgdiagrammen. Deze diagrammen zijn nadrukkelijk bedoeld als werkdocumenten: ze kunnen tijdens gesprekken of brainstorms over oplossingen als praatplaten dienen.

Mist u dingen of heeft u andere suggesties? Laat het ons weten. Op die manier krijgen we een steeds beter beeld van de opschalingsuitdaging.

Grondoorzaken aanpakken
De analyses laten zien dat de opschalingsvraag complex is. Ze laten gelukkig ook zien aan welke knoppen we kunnen en moeten draaien versneld op te schalen.

De Vliegwiel-coalitie gaat de komende maanden verder met kennis over contractinnovatie delen, met implementatievraagstukken en met stimuleren van netwerkvorming.

Wilt u ook bijdragen aan opschaling of heeft u een goed idee dat u met ons wil delen? Deel het via vliegwiel@patientenfederatie.nl

Download de knelpuntenanalyses >

One comment on “Download de knelpuntenanalyses

Comments are closed.