Webinar telebegeleiding voor zorgprofessionals

Digitale zorg is nu belangrijker dan ooit. Maar hoe zorg je voor snelle opschaling, of waar begin je als je nog niet begonnen was? Hoe helpt telebegeleiding bij het inrichten van de zorg? Collega’s met ervaring beantwoorden al je vragen tijdens het webinar voor zorgprofessionals op 25 mei.

Hulp bij vragen over opschaling
Door de coronapandemie is digitale zorg belangrijker dan ooit. Chronische zorg moet worden gecontinueerd om de veiligheid van patiënten te waarborgen én om enorme wachttijden te voorkomen. Veel ziekenhuizen in Nederland waren al bezig met (het starten van) telebegeleiding. Maar hoe zorg je nu voor snelle opschaling, of waar begin je als je nog niet begonnen was? Hoe helpt telebegeleiding bij het inrichten van de zorg? Het Vliegwiel voor digitale innovatie, Harteraad, Hartstichting, NVVC en de DCVA organiseren een webinar om hulp te bieden bij deze vragen.

Programma
Tijdens het webinar vertellen zorgprofessionals uit vier ziekenhuizen over verschillende vormen van telebegeleiding, het vinden van financiering, het kiezen van een leverancier en het bereiken en ondersteunen van patiënten. Je kunt als deelnemer mede bepalen welke vragen aan de orde komen.

Het gaat om de volgende ziekenhuizen en sprekers:
– Alrijne ziekenhuis: Jorne Grolleman, kwartiermaker centrum voor digitale zorg
– Franciscus Gasthuis en Vlietland: Hans in ’t Veen, longarts
– IJsselland ziekenhuis: Rianne Hofman, hartfalenverpleegkundige
– Maastricht UMC+: Hans-Peter Brunner-La Rocca, cardioloog

Het webinar wordt geleid door Anke Vervoord, directeur van Harteraad.

Voor wie?
Het webinar is bedoeld voor zorgprofessionals zoals medisch specialisten, huisartsen, hartfalen- en longverpleegkundigen en voor professionals die vanuit de organisatie (ziekenhuis/zorggroep/regio) de start of opschaling van telebegeleiding projectmatig ondersteunen zoals bestuurders, (innovatie)managers, projectleiders, CNIO’s en de CMIO’s.

Interesse? Meld je aan!
Door je uiterlijk 25 mei online aan te melden, ontvang je de link om de uitzending bij te wonen. Bij de aanmelding én tijdens de uitzending kun je vragen aanleveren.
Voor vragen over dit webinar kun je terecht bij vliegwiel@patientenfederatie.nl.

Meld je hier aan voor het webinar (vóór 25 mei) >