Webinar met veel enthousiasme ontvangen

Hoe zorg je voor snelle opschaling van telebegeleiding, of waar begin je als je nog niet begonnen was?
Deze vragen en meer stonden centraal tijdens het bijzonder goed bekeken webinar ‘Telebegeleiding bij hart-, vaat-, en longziekten’ op maandag 25 mei jl.

Een leerzaam programma
Het Vliegwiel, Harteraad, Hartstichting, NVVC, de DCVA en de NVALT organiseerden dit webinar om hulp te bieden bij de bovengenoemde vragen. Voor het beantwoorden hiervan liet webinar-leider en Harteraad-directeur Anke Vervoord zorgprofessionals aan het woord die al eerder met dit opstart- en opschaal-bijltje hebben gehakt.

Deze professionals van Alrijne, IJsselland, Maastricht UMC en Franciscus Gasthuis & Vlietland vertelden over eigen ervaringen met verschillende vormen van telebegeleiding, het vinden van financiering, het kiezen van een leverancier en het bereiken en ondersteunen van patiënten.

Dit werd met veel enthousiasme ontvangen.

Groot succes
Ruim tweehonderd geïnteresseerden hoorden professionals adviezen geven als: “Geef verpleegkundigen een duidelijke stem in de invoering van telegebeleiding.” En: “Als je telebegeleiding er alleen bij blijft doen, is dit geen interessante businesscase. Je moet aan een echte transformatie werken”.

Naderhand toonden deelnemers zich enthousiast over de geboden tips en adviezen. Zorgverleners moedigden elkaar aan en er heerste mede hierdoor een positieve sfeer.

Terugkijken
Er is door de betrokken partijen hard aan dit webinar gewerkt. De positieve reacties moedigen gelukkig aan om er op niet al te lange termijn een vervolg aan te geven.

Dan hebben we ook betere audio. Want het geluid was aan het begin van de live-uitzending helaas wat zacht. Maar voor iedereen die het wil terugkijken, is dat opgelost.

Kijk en luister hier terug >