Telezorg en thuismonitoring dé toegangspoorten tot juiste zorg op juiste plek

Na tien jaar weet cardioloog Wilfred Heesen: “telezorg en thuismonitoring zijn op dit moment dé toegangspoorten tot de juiste zorg op de juiste plek. Maar er zijn obstakels.”

Wilfred pleit bij zorgverzekeraars voor structurele investeringen in digitale zorg, in plaats van besparingsdrift: ‘Dit zou een no-brainer moeten zijn, maar voorlopig hebben we nog wel wat hobbels te nemen.’ Hij noemt vier: juridische hobbels (de wet- en regelgeving), technologische (koppelingen van systemen en dossiers), en mentale (de weerstand bij zorg¬professionals). Lees verder in het artikel uit De Medisch Specialist van Wilfred Heesen, cardioloog bij VieCure .

“Gelukkig zijn er partijen als ‘Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg’, die nu voor landelijke versnelling zorgen,” stelt Wilfred. Als werkgroepvoorzitter procesinnovatie ontwikkelde hij de toolkit Slim Organiseren voor het Vliegwiel. Bekijk de Toolkit Slim Organiseren of n

Ervaart u ook obstakels? De vliegwielcoalitie ontwikkelt praktische tools, ondersteunt bij de implementatie en organisatie, deelt kennis en steunt onze missie. Iedereen kan een bijdrage leveren en zich aansluiten bij de coalitie. Lees meer over onze coalitie of neem contact met ons op.