Over de campagne

Met de campagne #thuiskanhetook willen we mensen laten weten dat ze voor een afspraak, een vraag of controles niet altijd naar hun arts of verpleegkundige toe hoeven. Thuis kan het ook! Bijvoorbeeld via thuismeten/telebegeleiding, appen of beeldbellen. We laten de voordelen zien en we stimuleren mensen zelf te vragen naar de mogelijkheden bij hun zorgorganisatie.

Voor wie is de campagne bedoeld?

De campagne #thuiskanhetook is voor alle mensen in Nederland die toegang hebben tot de gezondheidszorg. Van mensen die een eenvoudige vraag hebben aan de huisarts tot mensen die onder behandeling zijn van een specialist en regelmatig naar het ziekenhuis moeten voor controles.

Daarnaast richten we ons met de campagne tot de zorgorganisaties. Wij vragen hen aandacht te vragen voor digitale zorg bij hun patiënten. Voor hen is er een toolkit beschikbaar met campagnematerialen.

Maak gebruik van de toolkit!

Ga naar de toolkit

De organisatie

De campagne #thuiskanhetook is een initiatief van Vliegwiel voor digitale transformatie in de zorg, een programma van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Het Vliegwiel voor digitale transformatie in de zorg wil dat meer mensen de voordelen van goede digitale zorg kunnen ervaren. Met een brede coalitie werken we aan een methode voor opschaling en geven we digitale innovatie in de zorg een boost. Het Vliegwiel is een open coalitie: iedereen kan zich aansluiten. De coalitie staat altijd open voor nieuwe ideeën en initiatieven die bijdragen aan de opschaling van telegebeleiding en digitale keuzehulpen.

Kijk voor meer informatie op vliegwielcoaltie.nl