Communicatietoolkits Thuis kan het ook

De campagne Thuis kan het ook richt zich vanaf 2021 voornamelijk op digitaal contact met zorgverleners via beeldbellen of via de app. In 2020 lag de focus van de campagne op thuismeten via telebegeleiding. Hieronder vind je twee toolkits aan die je vrij mag gebruiken om beeldbellen en contact via de app of telebegeleiding onder de aandacht te brengen bij jouw patiënten.

#thuiskanhetook: Post je een bericht op social media? Wil je daar dan de hashtag #Thuiskanhetook aan toevoegen? Zo kunnen we elkaars berichten makkelijk delen en de campagne een flinke boost geven.

Toolkit 1: Beeldbellen en appen

De campagne Thuis kan het ook informeert patiënten over de mogelijkheden en voordelen van digitaal contact met hun arts, verpleegkundige of andere zorgverlener en stimuleert hen om hiernaar te vragen bij hun zorgverlener. Op de pagina’s beeldbellen, via de app en thuismeten staat de informatie voor patiënten op een rij.

Ben je werkzaam bij een zorginstelling, patiëntenorganisatie of verzekeraar en wil je beeldbellen of appen ook promoten via jouw communicatiekanalen? In deze toolkit tref je voorbeelden voor allerlei communicatiemiddelen aan. Van berichten voor nieuwsbrieven, websitepagina’s, narrowcasting of social media tot online banners, posters tot flyers en animaties. We realiseren ons dat de druk in de zorg enorm is, ook op de afdeling communicatie. Deze campagne kan helpen om eenvoudig aan patiënten uit te leggen hoe beeldbellen en appen werkt en waarom dit kwalitatief een goed alternatief is voor een afspraak op de poli. Daarom geven we juist in deze drukke tijd iedereen de mogelijkheid om de campagne eenvoudig te delen op een manier die het beste bij de eigen organisatie en planning past: alleen via social media, via nieuwsbrieven en -berichten of ook (op een later moment) via narrowcasting, posters en/of flyers.

Klik op de buttons om het campagnemateriaal over beeldbellen en appen te downloaden:


Toolkit 2: Thuismeten / telebegeleiding

De campagne Thuis kan het ook over thuismeten/telebegeleiding informeert patiënten hierover en stimuleert hen om naar de mogelijkheden te vragen bij hun zorgverlener. Met de campagne willen we mensen met een chronische aandoening bereiken die regelmatig voor controles naar het ziekenhuis moeten. 

Ben je werkzaam bij een zorginstelling, patiëntenorganisatie of verzekeraar en wil telebegeleiding ook promoten via jouw communicatiekanalen? In deze toolkit tref je afbeeldingen en teksten voor allerlei communicatiemiddelen aan. Van berichten voor nieuwsbrieven, websitepagina’s, narrowcasting of social media tot banners, posters tot flyers en animaties.

De campagne heeft twee varianten:

1. Regelmatig voor controles naar het ziekenhuis?

2. Meer grip op je gezondheid?

Kies de variant die het best bij jouw organisatie past of zet beide uitingen afwisselend in.

Klik op de buttons om het campagnemateriaal over thuismeten/telebegeleiding te downloaden:

Benieuwd hoe telebegeleiding in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen geregeld is? Bekijk onderstaande video. Deze video is gemaakt door Zorg van Nu en is vrij te gebruiken.